Jdi na obsah Jdi na menu
 


Strom splněných vánočních kočičích přání 2015

11. 12. 2015

Co si letos přejí kočky k Vánocům?

fb_cover_02_2015.jpg


 


 

 

Vánoce jsou čas klidu, míru a rozjímání. Všichni bychom rádi tohoto klidu na duši dosáhli, ale ne každý má cestu k pohodě úplně snadnou. Mnoho lidí se však snaží pomoci tam, kde se často nedostává ani zájmu, ani finančních prostředků. Patříte mezi ně? Pak jistě víte, že ten pocit stojí rozhodně za to.

Nečekejte plesové šaty světoznámých návrhářů ani bulvární fotografy, přesto se letos se už po páté chystá vánoční přehlídka těch nejelegantnějších - několika stovek kočičích duší, které nebudou na vánoce u milující rodiny, ale v útulku s dalšími kočičími kamarády. A i ony mají své kočičí přání.

letak_a5_2015.jpg

 

Kočičí přání je charitativní projekt, který vznikl v roce 2010, tehdy známý ještě jako Strom splněných přání. Za jejím chodem stojí skupina dobrovolníků a Devět životů o.p.s., kteří se společně dvakrát ročně snaží zcela transparentní cestou obdarovat stovky koček z útulků a depozit po celé České republice. Náklady na realizaci Kočičího Přání jsou 0,- Kč, což znamená, že všechny peníze jdou opravdu pouze kočkám, nehradí se z nich žádné nájmy, kancelářské vybavení ani večírky.

 

 

Při vánoční kampani v roce 2014 se Kočičímu přání podařilo shromáždit více než 1 900 000 Kč na dárcích pro konkrétní kočky a dalších 200 088 Kč na jednotlivé projekty pro organizace, ze kterých se platí stelivo, hygienické vybavení, opravy prostor a jiné. Celkově tak bylo o loňských Vánocích obdarováno 1885 koček.

Jedinečností této charitativní sbírky je to, že dárce si přesně vybere, která kočička jeho dárek dostane. Všechny kočky, které se Kočičího přání účastní, mají vytvořený svůj vlastní profil se svou fotkou, příběhem a přáním. Některé si přejí granule, jiné speciální veterinární diety nebo lahodné paštiky.

Máte vybráno? Až svou vyvolenou kočku dárce obdaruje, dostane na oplátku fotku kočky s konkrétním dárkem. Kromě toho můžete kočičku potěšit i finančním pomocí nebo darem nejhezčím-novým domovem.

Nezapomeňte, letos se i malá radost počítá. Pojďte s námi plnit Kočičí přání, začínáme 15.12. a sbírka potrvá do 5.1.2016.