Jdi na obsah Jdi na menu
 


Strom splněných kočičích přání - mise Vánoce 2013

15. 12. 2013

Strom splněných kočičích přání - mise Vánoce 2013

 

Od 15.prosince do Tří králů můžete pomoci kočkám v útulcích a přitom zůstat sedět v teple svých domovů a kanceláří. V tomto období se totiž opět koná již tradiční internetová sbírka na podporu koček v péči občanských sdružení z celé České republiky. Útulkové micky si i letos přejí krmení, pelíšky, léky, nebo třeba rovnou nové domovy.

 

První kolo akce, Vánoce 2010, přineslo do útulků 96 000 korun - následující Vánoce už to bylo skoro 740 000 a v roce 2012 se výtěžek vyšplhal přibližně na 1 300 000 korun. Letos budou ve splnění svých přání doufat kočky z 34 organizací ze všech koutů ČR. Každé kočce je možné koupit jeden dárek a zároveň virtuálně naplnit její misku - tedy přispět na krmení a stelivo. Také můžete podpořit jeden velký projekt od každého útulku.

kocici-prani2.jpg

 

Akce „Strom splněných kočičích přání“ má za cíl podpořit organizace pečující o opuštěné kočky a pomoci tak uhradit výdaje na krmivo, léčbu a veterinární péči. Na stránce www.kociciprani.cz naleznete profily jednotlivých koček a jejich přání. Jednoduše si tak vyberete konkrétní zvíře, jehož příběh vás zaujme, nebo které třeba pochází z vaší oblasti. Dárek mu lze zakoupit a poslat přes e-shop, donést osobně anebo peníze na něj poslat přímo na účet útulku. Každý dárce dostane na konci akce fotografii „své“ kočky s dárkem a může ji také zajít navštívit.

 

Účastnící se organizace jsou občanská sdružení, jejichž provoz zajišťují členové a dobrovolníci zdarma, ve svém volném čase a jejichž činnost je převážně hrazena pouze z darů jejich příznivců. Nejedná se o útulky financované městy, proto je každá pomoc velmi vítaná. Většina koček čeká na nový domov v takzvaných depozitech, tedy v běžných domácích podmínkách s individuální péčí.

Pořadatelem je občanské sdružení Devět životů, veškerou práci kolem akce vykonávají její členové a jedna dobrovolnice zdarma, tím pádem jde opravdu každá koruna tam, kde je potřeba – kočkám.

 

Proč to děláme? Protože máme rádi kočky. A co vy, pomůžete nám splnit jejich přání?

 

kontakt:

Františka Kernová

kociciprani@devet-zivotu.cz

602 25 88 75

 

Více na:

www.kociciprani.cz

www.devet-zivotu.cz