Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příběh kocourka Artura

23. 12. 2015

Příběh kocourka Artura

p1010110.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Začátkem listopadu bylo odchyceno kotě v průmyslovém areálu. Bylo kostnaté, dehydratované a vyčerpané, se zhnisanou ránou (kapsou naplněnou hnisem)  v rozsahu téměř  celé vnitřní plochy pravého stehna. Na veterině  mu byl z rány  v narkóze vypuštěn hnis a podána infuze fyziologického roztoku s glukózou. Ani veterinář mu nedával moc naděje k přežití.

Koťátko jsme pojmenovali Artur. Když jsme Arturka přivezli z veteriny, bylo skoro umírající, s teplotou 36,5 st.C. Váha byla  1,15 dkg.  Do pelíšku jsme dávali termofory s horkou vodou, abychom jej  trochu zahřáli a udrželi při životě.  Kocourka jsme zpočátku krmili, později  začal jíst sám.

Do podkožní kapsy v potrhané noze jsme 2x denně aplikovali Tenazym mast a vyplachovali FR.  Situace ale byla navíc komplikovaná tím, že kocourek byl zoufale vystrašený a bojácný snad víc než polní zajíc. K léčbě dostával antibiotika. Samozřejmě jsme jej museli zároveň i odčervit  a odblešit.

Vzhledem k infekci nebylo možné ránu sešít, bylo třeba ránu nejdříve vyčistit.  Na vnitřní straně  stehna  měl na 3 místech otevřenou ránu, kde na povrch  vystupovaly obnažené  svaly. Vzhledem ke komplikovanému zranění trvalo čištění rány několik týdnů. Pak teprve bylo možné mu nechat udělat plastiku a ránu uzavřít. Operace byla dost náročná, trvala přes hodinu.

Když se nám podařilo kocourka udržet při životě, byl velmi vděčný a velmi pomalu se zbavoval toho obrovského strachu z lidské přítomnosti. V průběhu léčby jsme si ale též uvědomili, že se nejednalo o  3 měsíční kotě, ale cca o sedmiměsíčního kocourka, který měl již přezubíno a jeho malá  váha byla důsledkem jeho  dosavadního  velkého strádání.  Než se dostal k nám,  zřejmě nepoznal nic jiného než hlad, bolest a strach.  

V současné době má již přes 2,60 kg a za týden půjde na vyndání stehů.  A pak jej čeká ještě očkování , teprve potom bude moci být vypuštěn do kolektivu ostatních koček, aby se trochu otrkal a mohl začít  normálně žít.

Ale cesta k tomu ještě nebude snadná, potřebuje hodně pochopení, ještě stále se hodně bojí, hlavně cizích lidí. Ale v jeho krásných zelených očích už svítá naděje, že to vše špatné má už za sebou a i když z něj asi nikdy nevyroste mohutný kocour,  že si  najde  citlivého člověka,  který  ocení v jeho drobném tělíčku statečné a milující srdíčko.

Tak hodně štěstí Arturku, máš naši lásku i obdiv !

p1010111.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prosíme o příspěvek na operaci a na léčení Arturka. 

Číslo účtu: 2400616217/2010 Fio banka, a.s.

Předem moc děkujeme:-)

p1010107.jpg

 

 

 

 

 

 

p1010108.jpg