Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lenny

24. 3. 2010

ObrazekSmutný příběh  pejska  Lennyho

Lenny je kříženec malého vzrůstu  ve věku mezi 13 a 15 lety.
Pejsek se k nám dostal silně podvyživený, špinavý, s velmi špatnou stabilitou těla, měl co dělat, aby ho jeho kostnaté nožičky udržely.
Dne 5.3.2010 nás oslovila mladá slečna s prosbou,j estli by jsme převzali pejska ve špatném stavu. Pes žil přibližně 3 roky v chodbičce ve výkalech, bez  dostatku vody a jídla. Původní majitel propadl alkoholu a o  psa se přestal  starat.

Smutné je, že o Lennym vědělo více lidí, nikdo ale nezasáhl.

 První byla návštěva u veterináře, pak proběhla koupel. ObrazekObrazekVzhledem k  tomu, v čem přežíval, silně zapáchal a byl špinavý od výkalů. Pejsek  je na jedno oko slepý a na druhé vidí špatně.

Lenny potřebuje jíst po malých dávkách aspoň 5xdenně. Velké dávky by ho mohly ohrozit na životě. Při  prvním vážení měl 6 kg.
Když jsme viděli Lennyho poprvé, rozhodli jsme se, že tento pejsek musí dostat šanci. Bylo nám jasné, že takto podvyživený pes a v takovém stavu má malé šance na přežití, ale určitě si jí zaslouží, i kdyby měl žít jen pár měsíců.
Vzhledem k tomu, že nastaly u Lennyho zdravotní problémy, nechali jsme mu odebrat krev, udělat rozbor moči a stolice. Výsledky byli takové-lehce zvýšené jaterní testy, zánět v moči, dále nález ve stolici.
Vzhledem k jeho stavu, podstoupil třídenní infuzi. Musíme počkat týden, poté se mu nasadí léky.


Je 22.3.2010 a Lenny je na tom lépe. Snaží se chodit, občas se ještě zapotácí, ale vzhledem k tomu, že nemá na nohách žádnou svalovou hmotu, není se čemu divit.
Jeho stav se může kdykoli zhoršit.

Bohužel se k nám dostal s těžkou podvýživou a u těchto zvířat může kdykoliv dojít k selhání organismu.

Prosíme moc za Lennyho, držte mu palce.

MOC BY NÁM POMOHL PŘÍSPĚVĚK NA VETERINÁRNÍ PÉČI, ALE TAKÉ KONZERVY, SUŠENÉ KRMIVO ZNAČKY HILLS ,
PURINA PROPLAN, ROYAL CANIN PRO ŠTĚŇATA (je v něm více vitamínů, které Lenny potřebuje). BUDEME VDĚČNI ZA JAKOUKOLIV POMOC.

Průběžně vás budeme informovat o Lennyho stavu.