Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočičí přání Vánoce 2017

14. 12. 2017

Kočičí přání - mise Vánoce 2017

fb.jpg

 

 

 

 

 

 

Od 15.prosince do Tří králů můžete pomoci kočkám v útulcích a přitom zůstat sedět v teple svých domovů a kanceláří. V tomto období se totiž opět koná již tradiční internetová sbírka na podporu koček v péči útulků a spolků z celé České republiky. Útulkové micky si i letos přejí krmení, pelíšky, léky, nebo třeba rovnou nové domovy.

První kolo akce, Vánoce 2010, přineslo do útulků 96 000 korun. Tenkrát nám to přišlo jako strašně moc peněz. Jenže to jsme ještě netušili, jako oblibu si naše akce získá. Vloni na Vánoce do 44 útulků putovaly 2 260 000,-.  Letos máme účastníků okolo padesátky, takže ještě více hladových krků a přání.

 

Každé kočce je možné koupit jeden dárek a zároveň virtuálně plnit její misku - tedy přispět na krmení a stelivo, případně některým zaplatit zdravotní testy. Také můžete podpořit jeden velký projekt od každého útulku.

 

Akce „Strom splněných kočičích přání“ má za cíl podpořit organizace pečující o opuštěné kočky a pomoci tak uhradit výdaje na krmivo, léčbu a veterinární péči. Na stránce www.kociciprani.cz naleznete profily jednotlivých koček a jejich přání. Jednoduše si tak vyberete konkrétní zvíře, jehož příběh vás zaujme, nebo které třeba pochází z vaší oblasti. Dárek mu lze zakoupit a poslat přes e-shop, donést osobně anebo peníze na něj poslat přímo na účet útulku. Každý dárce dostane na konci akce fotografii „své“ kočky s dárkem a může ji také zajít navštívit.

 

Účastníci jsou převážně spolky, jejichž provoz zajišťují členové a dobrovolníci zdarma, ve svém volném čase a jejichž činnost je převážně hrazena pouze z darů jejich příznivců. Nejedná se o útulky financované městy, proto je každá pomoc velmi vítaná. Většina koček čeká na nový domov v takzvaných depozitech, tedy v běžných domácích podmínkách s individuální péčí.

 

Kočky, jejichž přání budeme společně plnit, jsou opravdu ze všech koutů naší země. Od Kraslic a Sokolova, přes Sušici, Příbram a Beroun do Prahy a pak dál do Poděbrad, Bruntálu, Havlíčkova Brodu až po Bohumín nebo Kroměříž. Nevyhneme se ani vinařské oblasti Bzence a horským městům Rokytnici a Liberci. A to je jen část. Každý si může najít svou vlastní lokální kočku a splnit jí přání.

 

A víte v čem jsme my z Kočičího přání jiní než velká část nadací a sbírek? Děláme to zadarmo. Kromě projektu, kde nám lidé mohou přispět na reklamu, nemáme žádné výdaje a útulkům z darů nic nebereme.

 

Pořádá Kočičí přání z.s.

 

kontakt:

Františka Kernová

info@kociciprani.cz

602 25 88 75

 

Více na:

www.kociciprani.cz