Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočičí přání Vánoce 2013 splněna

9. 1. 2014

Mise Kočičí přání Vánoce 2013 splněna – kočky dostanou více než jeden a půl milionu

 
6. ledna skončilo další kolo akce na podporu bezprizorních koček s názvem Strom splněných kočičích přání. Kočky, které jsou v péči 34 sdružení z celé České republiky, dostaly dárky za skoro 1 600 000 korun.
 
Tato sbírka se konala ve vánočním období již počtvrté. Na stránkách www.kociciprani.cz si mohli dárci vybrat konkrétní kočku a koupit jí dárek, přisypat peníze do mističky na běžné výdaje spojené s péčí o ni, přispět na zdravotní vyšetření, nebo podpořit některý z velkých projektů zúčastněných organizací. 
 
Svůj dárek letos dostalo rekordních 1616 koček. O ty pečují dobrovolníci a členové občanských sdružení převážně v domácích depozitech. Tyto organizace nejsou podporovány městy ani státem, jejich provoz je financován členy a z darů od soukromých osob. Veškeré finance budou tedy beze zbytku využity pro zvířata bez domova. Jako poděkování dostane každý dárce fotografii „své“ kočky s dárkem.
 
I tentokrát si kočky přály hlavně kvalitní krmení, přibývá také příspěvků na léčbu. Každá organizace měla možnost představit i svůj velký projekt – nová šplhadla, velkou zásobu steliva, přestavbu prostor pro kočky atd. Plnění těchto velkých přání 6. lednem nekončí, můžete na ně přispívat celoročně.
 
Důvod úspěchu vidí organizátoři v naprosté transparentnosti (peníze jdou vždy přímo na účty jednotlivých sdružení) a v tom, že pomoc není nijak časově náročná a složitá. Dárky lze jednoduše zaplatit přes internet, stačí pár kliknutí pro velkou pomoc. Akce je dílem členů OS Devět životů a jejich kamarádů, nevznikají tak žádné nutné náklady na organizaci.
 
Organizátoři by rádi poděkovali všem lidem, kteří se zapojili a díky kterým se podařilo získat tuto obrovskou finanční pomoc. To, že jim opuštěné kočky nejsou lhostejné, dodává lidem, kteří o ně pečují, energii a chuť do další práce.
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Děkujeme, že jsme se mohli této akce opět účastnit. Moc děkujeme všem hodným lidem za podporu našich chlupáčů:-)