Jdi na obsah Jdi na menu
 


Finanční situace našeho sdružení

13. 10. 2010

Ráda bych touto cestou ujasnila finanční situaci našeho sdružení. 

Jsme sdružení, které nemá žádnou pomoc od úřadů. Žádali jsme o grant na OÚ Praha 5- Smíchov, ale ten byl zamítnut. Byli jsme odesláni na OÚ Prahy 5 Zbraslav, kde máme sídlo, ale také jsme neuspěli a to i přes to, že převážná část našich svěřenců je ze Zbraslavy. Do vysílání pořadu "Chcete mě"  jsme od nikoho nic  nedostali, vše dotuji ze svého příjmu sama. Po odvysílání pořadu nám hodní lidé poslali finanční příspěvky. Jsme za to moc rádi, ale byli to pouze jednorázové částky.
Naši svěřenci spotřebují 30-35kg sušených granulí a zhruba 30konzerv denně. Koťata potřebují jíst několikrát za den a snažíme se jim jídelníček obohatit o jogurty, pribináčky, sýry apod.


Píši to především  proto, že mě zaráží, jak si spousta lidí myslí, že každý spolek má spoustu sponzorů, že má vše zadarmo, že krmivo dostávají. U nás to tak bohužel není. Nevím, jak to chodí jinde, ale my se snažíme pomáhat i přesto, že financí je opravdu málo.

Zvířata, která se k nám dostávají  jsou převážně nemocná, náklady na jejich záchranu jsou vysoké, ale nemáme to srdce se o ně nepostarat.

Od toho tady přeci jsme, pomáhat a zachraňovat zvířátka, která to potřebují.


Náklady na léčbu, očkování, odčervení, kastraci jsou mnohem vyšší než částka, kterou chceme při převzetí do péče. Jsme velice rádi, když  od nás odcházejí zvířátka do nového domova.
Jednou jsme se rozhodli pomáhat, víme , že je to naše volba. Tento článek je tu především proto, abychom přiblížili naši situaci a aby jste věděli, jak to u nás chodí a že to není vždy tak jednoduché, jak to vypadá.


Za sdružení Chlupáči v nouzi předsedkyně  Urbanová Andrea