Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chlupáči ze Zdic

11. 7. 2011

Chlupáči ze Zdic

dsc_2116.jpg

 

 

 kočička ze Zdic - MADYNKA - MÁDA

 

 

 

 

 

 

 

img_4391.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tato kočička a kocourek pochází ze Zdic, kde žili na nádraží v neobydlené a chátrající budově.
Když jsme jeli na jaře vyprovodit na vlak návštěvu, zahlédla jsem tam mourovatou kočičku. Bylo mi  divné, kde se tam bere, ale říkala jsem si že zřejmě patří někomu z nádraží.
Před měsícem jsme opět jeli do Zdic na nádraží.Vyřítilo se na nás asi tam tříměsíční podvyživené, naježené kotě s přeraženou pacičkou. Samozřejmě jsme ho tam nemohli nechat a tak jelo s námi domu. Bylo strašně milé a mazlivé,takové zlatíčko. Dostalo misku s vodou a kapsičku a bylo u nás jako doma. Na kotě, které se narodilo venku, to byl super mazel. Bohužel ale po dvou dnech koťátko lehlo a naše snaha ho zachránit byla marná.
To mě  rozlobilo  a řekla jsem si, že tam nenechám jeho maminu a ani kocoura, kterého jsme tam také zahlédli, ale byl plachý a nedal se chytit..
Vydali jsme se tedy na nádraží, zásobeni konzervou a pamlsky. Když jsme volali na kočky, přiběhla podvyživená, pajdající kočka, která se nechala vzít do ruky. Doma jsme zjistili, že jí chybí na zadní nožičce drápky i s polštářky, a také kousek pacičky. Naštěstí se nám povedlo nalákat na jídlo i kocourka. Bohužel kolik tam je ještě kočičáků musím pořádně zjistit a prozkoumat. Ale vím, že tyto chudinky už zpátky nepůjdou.
Je smutné, že když už je tam lidé vidí, že jim nezabezpečí jídlo. Nikde nebyla žádná miska s vodou nebo s jídlem, ani žádná prázdná s náznakem toho, že je tam občas někdo nakrmí.
To jak kočka s nožičkou vypadala a chudák koťátko je už týrání zvířat.

Hlavně, že už jsou u nás v teplíčku a se zajištěnou stravou.


Kočičky jedí všechno, baští s chutí a pomalu a hezky přibírají.

Budeme vděční za jakoukoliv pomoc. Pomůžou konzervy a sušené granule.

img_4392.jpg

 

 

kocourek MAXÍK

 

 

 

 

 

 

img_4388.jpg