Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příběh skalpovaného černého koťátka

7. 10. 2011

Příběh skalpovaného černého koťátka

Když jsem přišla asi před 14 dny z práce, přinesla mi sestra ukázat černé koťátko  se skalpovaným ocáskem. Bylo po veterinárním ošetření. Dostalo infuzy na zavodnění. Jeho zranění mohlo způsobit auto, ale že by skalpovalo auto jen ocásek, je podle mě dost nepravděpodobné. Koťátko mělo vytřeštěné oči, po utišujících lécích na bolest ho ocásek neměl bolet. Bohužel ale nechtělo jíst ani pít a tak jsme ho radši druhý den odvezli na veterinu do Libře. Podle pana doktora zranění koťátka vypadalo spíš na lidský úmysl než na nehodu. Mělo také vnitří zranění, prý úplně přeházené střeva. Koťátko tedy bylo s největší pravděpodobností týrané, skalpované úmyslně, s největší pravděpodobností na něho někdo šlápl nebo ho surově nakopl, hodil s ním. U zadečku měl už v živé ráně nakladené červy, zranění tedy nebylo čerstvé, koťátko muselo velmi trpět. Je strašné, čeho jsou lidé schopni.

Koťátko bohužel přes veškerou veterinární péči nepřežilo, jeho vniřní zranění bylo vážné, zranění ocásku velmi bolestivé.

p9220022.jpg

 

 

                 Fotky ZDE.

 

 

 

 

 

Jsme zastánci kastrace a jsme proti zbytečnému rozmnožování jak koček tak psů. Je spousta týraných, opuštěných, nechtěných, nemocných a zbídačených chlupáčů. Proto, prosime, kastrujte svá zvířátka!