Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příběh Marušky a Micíka

27. 8. 2011

 Příběh Micíka a Marušky

img_4738.jpgimg_4443.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Krásná chlupatá koťátka se k nám dostala už v červenci. Přinesla je hodná pani, které tyto chlupáče hodili lidé přes plot na zahradu. Chtěla jsem napsat článek už dříve, ale můj fotoaparát dosluhuje a bez fotek to není ono. Pak jsou letní prázdniny, tak jsem buď v práci nebo na dovolené nebo se věnuji svému 9tiletému synovi. Marušku máme na fotkách jen málo, většina fotek je rozmazaná,  Micíka se povedlo nafotit trochu lépe, ale i tak to není nic moc.

Maruška byla krásná kočičí slečna, ale s neuvěřitelně deformovaným tělíčkem. Snažila jsem se deformaci nafotit, ale marně. Mám nejen nekvalitní fotoaparát, ale  také Maruška prakticky nechodila po všech čtyřech,šla jen po třech a tu čtvrtou zvětšenou zadní nožičku tahla. Bylo prakticky nemožné nafotit všechny vady jejího tělíčka. Přední nožičky měla deformované dovnitř, zadní pravou nožičku měla jakoby vykloubenou dopředu, měla ji o dost větší než levou, ocásek měla zlomený. Nemohla pořádně jíst, měla jakoby tik a soukala jídlo do sebe. Nevím, jak přesněji její zdravotní stav popsat. Podle dvou veterinářů, kteří ji viděli, byla hned na uspání. Chtěli jsme jí dát šanci, možná je to hloupé, ale nejevila známky virozy. Bydlela  v depozitu u naší maminky, která se o obě koťata starala s láskou a smrt Marušky oplakala. Maruška umřela ve spánku.

Micík tu byl s námi o něco déle. Připadá mi, jakoby bez Marušky nechtěl být a tak se rozhodl jít za ní. Micík měl deformované přední nohy, na fotkách je to aspoň trochu vidět. Byl roztomilý, když se postavil na zadní nožičky, vypadal jako klokánek. Tím, že měl nožičky stočené dovnitř a tím tedy i kratší, víc si namáhal páteř, kterou měl víc než zdravý chlupáči prohnutou. Byl velmi mazlivý a přítulný,  ale po smrti Marušky jakoby přestal mít chuť žít, přestal jíst  i když jsme mu nabízeli dobrůtky nechtěl je, pak jsme ho zkoušeli krmit stříkačkou kotěcím mlékem, to také nepomohlo, dále už přišla na řadu infuze. Nedalo se nic dělat,  jeho stav se nelepšil a tak šel za svoji sestřičkou do kočičího nebíčka.  

img_4495.jpg

img_4493.jpg

 

 

 

 

 

img_4494.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toto je Micík. Na fotce je vidět deformace předních tkapiček.

 

 

 

 

 

 

 

Fotky Marušky nemáme, všechny byly rozmazané, mám video, ale musím  se naučit ho nejdříve někam vložit.