Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příběh Bertíka-ted už Bertičky

27. 5. 2010

Bertík je tedy nakonec Bertička, kočičí holčina.Toto kotě nalezené v prázdné budově nám dalo a dává opravdu zabrat.

V sobotu 22.5.2010 v 5h ráno  začala Bertička divně mňoukat, nedalo mi to a tak jsem vstala a šla se podívat, co se děje. Zděsila jsem se, když jsem ji viděla jak sebou křečovitě naráží do klece. Když jsem jí dala na postel, hrabala nožičkama a točila se dokola. Zavolala jsem svoji sestru, která pro mě přijela a odvezla nás na veterinu na Libuš .Bertičku jsme tam přivezli ležící, nevnímající svět kolem sebe. Dostala infuzi a antibiotika.

Asi v půl osmé jsme ji převezli k nám na veterin.kliniku na Zbraslav, kde nám vycházejí vstříc. Bertička vypadala, že nás brzy opustí. Zůstala hospitalizována s další infuzí. Čekali jsme celý den, jestli se její zdravotní stav zlepší nebo zhorší.

Večer, když jsme pro ni jeli zpátky, byli jsme mile překvapeni. Bertička už vesele řádila.

V neděli šla  znovu na infuzi, tentokrát ale jen na přilepšenou.

Je čtvrtek 27.5.2010 a Bertička je zatím v pohodě, hraje si a dobře jí.

Momentálně se spekuluje, jestli není slepá. V prostoru se orientuje docela dobře, ale je to přeci jenom kočičí mimčo, tak uvidíme časem.

Doufáme, že se podivné křeče nebudou opakovat a že z Bertičky vyroste krásná kočičí slečna, která bude vhodná na umístění.

Tato snaha zachránit ji nás ale stále dost peněz ,a to 3450kč.

Váhala jsem, jestli uspat  Bertičku nebo zaplatit  za její záchranu.Nedalo mi to, a tak ted vesele řádí s dalšími kotaty. Vím, že by bylo levnější jí  dát  uspat , ale když jsem viděla  to chlupaté klubíčko a měla jsem rozhodnout, zda nechat či nenechat žít, nemohla jsem jí to udělat.Přeci jenom naděje umírá jako poslední.

Bertičku dokrmujeme kočičím sušeným mlékem, má se čile k světu, tak budeme doufat...

Budeme vděčni za jakoukoliv finanční pomoc.