Jdi na obsah Jdi na menu
 


PŘÍBĚH ANNABELLKY - fenky jorkšírského teriera z množírny

29. 11. 2012

PŘÍBĚH ANNABELLKY - fenky jorkšírského teriera z množírny

Annabellka je fenka jorkšírského teriera, terá byla nalezená v Praze v Černošicích. Viditělně je to fenka z množírny. Svědčí o tom to, že má přerostlé drápy, nemohla se ani postavit, byla neuvěřitelně zablešená především na hlavě, není čistotná, venčí se pod sebe, má špatné oči, vypoulené a je asi slepá, má poškrábanou rohovku, zuby prakticky nemá, dva posední jí trčí z tlamičky, musejí se nechat vytrhnout, má velmi světlou a jemnou kůži, asi nikdy nebyla venku.  Má malý nádor na bříšku.
p1070282.jpgMáme jí pouze chvilku, při přijetí se stále drbala a nemohla se ani postavit. Naštěstí i před špatný stav zubů má chuť k jídlu.
Po vykoupání a ostříhání drápků ožila. Určitě se jí ulevilo, konečně může spinkat a nic jí nekouše.Začíná s námi komunikovat. Je ale vyhublá a na těle má jen jemnou srst. Drdy a špinavé cucky jsme jí museli ostříhat.
Akutně pro ni sháníme finanční pomoc na veterinární péči..Také měkké krmivo a to konzervy, ale jen paštiky nebo paté.
Rádi by jsme jí našli domov u lidí, kteří si ji vezmou  a vynahradí jí roky strávené v otřesných podmínkách.Annabellka si zaslouží domov, hodné lidi, pelíšek a  plnou misku dobrot. To že je slepá je jen handicap, psi jsou velice chytří a určitě se brzy  naučí orientovat v prostoru díky čichu a sluchu.

p1070322.jpg

 

Důkazem pro nás je fenka shi tzu Wendynka, která se k nám dostala také z množírny a velice brzy začala pobíhat venku až to vypadalo, že vidí. Ta už dávno našla nový domov a funguje jako každý jiný pejsek.
Finanční pomoc posílejte prosím na č.účtu: 2149131083/0800 Česká spořitelna nebo po telefonické domluvě je možné zaplatit fakturu za Annabellku přímo na veterině. Krmivo je možné poslat na Tmaň-Lounín 34, Králův Dvůr u Berouna, PSČ: 267 01 nebo přivést osobně.Můžete nás kontaktovat na 604 519 377 nebo na email:chlupacivnouzi@volny.cz. Předem moc děkujeme.


 

3.12.2012

p1070341.jpgS Annabellkou jsme byli v neděli na veterině na Zbraslavi. Annabell má odběry v pořádku, ledviny a játra fungují dobře, jen je na jednom výsledku znát, že hladověla. Nyní je důležité aby jedla málo, ale často. Naštěstí chut k jídlu má, cestou zpátky se snažila dostat do tašky s nákupem, kde jí asi voněl sýr a salám:-)) Oči se zatím řešit nemůžou, pokud by  se stav očiček zhoršoval, muselo by se to řešit operativně, ale v tuto chvíli to není reálné. Je příliš hubená. Na klinice jí byly vytrženy špatné dva přední zuby. Malý nádor na bříšku se zatím také nebude řešit.

Když ji beru do ruky, je to opravdu chrastítko, člověk se bojí , aby jí neublížil. Chtěla jsem jí učesat, ale nelíbilo se jí to a přes ty její žebra a ostatní kostičky by to asi nebylo moc příjemné. Jinak je zvědavá, je opatrná při chůzi a pohybu. Je to jako kdyby se učila znovu chodit. Venku se hned vyvenčí, s čistotou nebude problém, jen se musí dávat častěji ven, sama se ještě bojí jít ke dveřím. Je jak malé štěně, ale asi ještě více bezbranné. Na zamlaskání a hlas zvedá hlavičku, sluch má v pořádku.