Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kocourek Václav ze Zdic

-------------------------------------------------------------------------

29.11.2016

Bohužel kocourek Václav svůj boj prohrál. Je nám to moc lítobroken heart.

--------------------------------------------------------------------------

p1040496.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V sobotu 24.09. jsem dostali email od pana N. s žádostí o pomoc s kocourkem, který se přitoulal k Domově důchodců ve Zdicích. Jedna hodná paní ho tam přikrmovala, ale i tak byl kocourek ve viditelně špatné zdravotním stavu. Po domluvě se panu N. kocourek povedl odchytit tuto středu navečer. Hned jak byl kocourek odchycen, jeli jsme ho vyzvednout. Na první pohled měl kocourek velkou hnisavou bouli na levé straně tlamičky. Uvnitř tlamičky měl hnijící zapáchající zub, tedy spíš už jen zbytky zubu. Hnis jsme opatrně vymáčkli, aby se kocourkovi ulevilo. Hned jsme ho objednali na veterinární kliniku a to na druhý den na 9h ráno. 

p1040504.jpg

Dnes ráno byl kocourek Václav ošetřen na klinice. Rána v tlamičce mu vyhnisala skrz. Paní doktorka mu ránu vyčistila. Václav měl  pouze čtyři zuby, z toho jeden špičák a tři stoličky ve velmi špatném stavu, jedna ze stoliček způsobila hnisající zánět. Stoličky musely ven, zbývající špičák je v pořádku a vzhledem ke stavu kocourka tam zatím zůstal a bude řešen později. Kocourek Václav je velmi hubený, má průjem a podle paní doktorky by za dva nebo tři dny už nebyl mezi námi. Byla mu nasazena antibiotika. Kocourek Václav nemá vyhráno. Musíme jen doufat, že léčba zabere. Kocourek je kastrovaný a u domova důchodců se pohyboval asi 14 dní. Je hodný a lidí se nebojí. Nyní je u nás v péči a pod veterinárním dohledem.

p1040503.jpg

p1040506.jpg

Děkujeme panu N. za záchranu kocourka. Stačilo opravdu jen málo a Václav by někde umíral v bolestech.

Pokud chcete kocourkovi pomoci, budeme moc rádi. Důležitá je kvalitní strava a vzhledem k onemocnění kocourek potřebuje paštikové konzervy nebo kapsičky.

Můžete přispět i finančně a to na účet: 2400616217/2010 Fio banka, a.s.